Külön juttatások? Béremelés? Csináljuk meg magunknak!

Kedden folytatódtak a bértárgyalások, mindhárom fél – munkaadók, munkavállalók és a kormányzat – részvételével. Az ott elhangzottak megerősítik az információkat, hogy a munkaadók és a munkavállalók közös feltételek mentén látják megvalósíthatónak a jövő évi minimálbér-emelést. Kiderült továbbá, hogy a legalacsonyabb bérszintek felett visszafogottak lehetnek a béremelések. A munkavállalók részéről az érdek-képviseletek 13-15%, a munkaadók egy számjegyű béremelést tartanak reálisnak. A fő cél az, hogy a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentésére már jövő januárban sor kerüljön, szemben a kormány által lebegtetett júliussal. Továbbá a béren kívüli juttatásoknál is a legnépszerűbb elemek kedvezményes adózásának megőrzését várják el a kormánytól (épp a legutóbbi egyeztetés napján fogadta el a parlament az őszi adócsomagot, amely érdemi változást nem hozott ebben a kérdésben, vagyis a jövő év elejétől a munkabér szerint adóznak majd ezek a juttatások, mint például a lakhatást, munkába járást segítő kifizetések.

A munkaadók arra hívták fel a figyelmet, hogy a béren kívüli juttatások rendszerének átalakítása miatt, a juttatások nettó értékének megőrzése olyan terhet jelentene számukra, mintha a szochó 3-4 százalékkal emelkedne.

Ezért is sürgetik az adó mihamarabbi csökkentését, illetve a juttatásokkal kapcsolatos kormányzati álláspont felülvizsgálatát. Ha erre nem kerül sor, akkor a jövő évre hivatalosan tervezett 3 százalékos infláció felett csak kis mértékben emelkedhetnek a kötelező legkisebb bérek – közölték.

A munkavállalók pedig azt javasolják, hogy a költségvetés járuljon hozzá a béremelés költségeihez, azáltal, hogy a garantált bérminimum mértékéig jelentősen csökkentsék az adózást, vagy ne is kelljen adózni.

Függetleníthetjük magunkat bármilyen külső befolyásoló tényezőtől

Amíg ezek a kormányzati és érdek képviseleti meccsek lezajlanak, szerintem a legjobb dolog amit tehetünk, hogy a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat. Nagyon jó lehet a néhány százalékos béremelés, örülhetünk a cafeteria rendszer újbóli megváltoztatásának is. A kérdés csak az, hogy elszenvedni akarjuk a változások következményeit, vagy úgy irányítjuk a dolgokat egymás után, ahogy mi akarjuk? Én inkább ez utóbbit választottam, és ami a legérdekesebb, hogy megtaláltam hozzá az eszközt is. Alkalmazni kezdtem, megtanultam kezelni, és eljutottam arra a szintre, hogy már nem igazán tud negatív érzést kelteni bennem, ha a főnököm azzal fenyegetőzik, hogy nem lesz jutalom, csökkenteni fogja a fizetésemet, stb. Biztonságban érzem magam attól, hogy ezekre már nem kell várnom, hanem szinte nap, mint nap jönnek automatikusan.

Az általam kínált verzióban a munkaadó és a munkavállaló is jól jár! Ha a munkaadói oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor a Fapturbo 3 használatával ki tudja termelni a béremelés és a szocho költségeit is, hiszen nyithat céges számlát is, amelyen hosszú távon forgathatja akár a cég pénzét is, ennek nincs semmi akadálya. De akár prémiumot is osztogathat, ami nem kerül semmi plusz kiadásba. A paletta elég hosszú azt hiszem.

Munkavállalói oldalról pedig teljesen jó dolog az, ha van mindenkinek egy főállása, akár egy mellékállása is, de a bevételek mégsem csak erről a két helyről érkezik, hanem van még egy megbízható jövedelemforrás, aminek hozamait kihasználva senkinek sem kell kardoskodnia a munkaadójával a cafeteria mennyiségén, a prémium osztásán, vagy éppen a béremelés százalékán. Hónapról hónapra hátradőlve keresheted meg a pénzt. Közben bármit tehetsz kedved szerint, és ha megtanultad helyesen használni a robotot, akkor akár felsőbbrendű célokat is kitűzhetsz magadnak, hiszen pénzügyi akadálya már nem lesz az elképzelésednek.

Az légy, aki lenni szeretnél!

Addig is, ha te is szeretnél magadnak egy kis fizetésemelést elérni, hosszú vagy rövidtávon pénzt teremteni bármire, akkor feltétlenül próbáld ki a Fapturbo 3 adta lehetőségeket és regisztrálj!

 

További információért kattints ide!

Regisztrációhoz kattints ide!

 

Telefonszám: +36703357721

Email: info@bencsiklaszlo.hu

Vélemény, hozzászólás?