Blog

Néhány egyszerű trükk, ami ezreket hozhat neked

A Fapturbo első verziójának tanulmányozásakor kicsit megijedtem a robot használatától, mert ott aztán elég sok mindenen kellett állítgatni, ami alapvetően befolyásolta a kereskedés mivoltát. Csak egy stratégiát lehetett rajta futtatni és csak egy Metatrader 4-en működött egyszerre. Egyszeri díjat kellett érte fizetni, nem volt benne ennyi biztonsági modul beépítve, szóval egy kicsit még gyengébb teljesítményt produkált, mint az utódja. Mivel a stratégiák száma véges volt, ezért nehezebben lehetett a beállításokat hozzáigazítani az adott tőkéhez és az egyes brókerek eltérő szolgáltatásaihoz.

Azt már ugye tudjuk, hogy a Fapturbo 3 szoftverben már szinte minden be van állítva az automatizált működéshez, erről a „Hogyan működik az automatizált pénztermelő rendszered” című bejegyzésemben már tettem említést. Az alapbeállítások is tökéletesen alkalmasak a profittermeléshez, de ha igazán hatékony akarsz lenni, akkor egy-két trükköt érdemes alkalmazni a kereskedésben. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat számít néhány apró beállítás, de igazán szép eredményeket lehet elérni az alkalmazásukkal.

Az első egyszerű trükköt akkor érdemes alkalmaznod, ha nem rendelkezel (vagy nem szánsz) nagy tőkét a kereskedésre és abszolút biztonságosan szeretnél kereskedni. Ebben az esetben a robot beállításainál kell egyetlen számot átírnod négyről egyre. Ezekről a beállításokról fogsz találni videót (ha még nincs fent) a weboldalamon (www.bencsiklaszlo.hu) az „Oktató videók és technikai trükkök” menüpont alatt.

A következő beállítást akkor érdemes használnod, ha a tőkéddel biztosan arányos hozamot szeretnél elérni és nem akarod kivárni azt, hogy a számlád felduzzadjon arra az értékre, ahol a Fapturbo már automatikusan érzékeli és átállítja az egyes kereskedési pozíciók nagyságát. Ezt úgy kell megtenned, hogy minden egyes megkezdett 200 dollár után, ami a számládon megjelenik, egy századdal emelni kell a kereskedési pozíciók nagyságát. Ezt szintén egy-egy sorban kell átírni, erről is be fogok mutatni egy oktató videót.

Ha van olyan felhasználó, aki már kicsit jobban benne van a forex kereskedésben, akkor valószínűleg már ismer néhány hosszú vagy éppen rövid távú (skalp) technikát. Aki kísérletezni akar netán, annak lehetősége van manuálisan megváltoztatni a stratégiák időintervallumát is, szintén egy sorban ki kell választania a számokat egytől-négyig a stratégiák számának megfelelően. Ez is teljesen egyszerű beállítás, nem okoz semmi problémát.

Én személy szerint még azt szoktam csinálni akár éles vagy demó számlán, hogy megnézem minden hónap végén (vagy két havonta) melyik az a devizapár, ami esetlegesen nem volt nyereséges és egészen egyszerűen leállítom az ezzel a devizapárral történő kereskedést, törlöm a grafikonról a robotot. Vannak kiemelkedően jövedelmező párok, de néha előfordul az is, hogy egy-két pár hosszabb távon is mélyrepülést mutat. Ebben az esetben ezt (ezeket) csupán csak ki kell hagyni a kereskedésből és kész. A többit már elvégzi maga a robot.

 

További információért kattints ide!

Regisztrációhoz kattints ide!

 

Telefonszám: +36703357721

Email: info@bencsiklaszlo.hu

Vélemény, hozzászólás?