Blog

Hogyan szerezz ingyen VPS szervert a kereskedéshez?

Eleinte nem nagyon értettem mi is az a VPS (Virtual Personal Server) szerver és miért is van rá szükség. Elkezdtem a kereskedést és teljesen hagyományos módon használtam a laptopomat. Amikor dolgoztam vele bekapcsoltam, amikor nem, akkor meg ki. A kereskedési platformok (Metatrader 4) csak akkor voltak folyamatos működésben, amikor a gépem is be volt kapcsolva. Minden alkalommal, amikor felléptem a Metatrader 4-re csak azt láttam, hogy vagy lefelé, vagy éppen felfelé történt változás az előző bekapcsoláshoz képest, de nem nyílottak meg új pozíciók. Mindig csak akkor indult meg a kereskedés, amikor futott a Metatrader 4. Akkor jöttem rá a dolgok miértjére, amikor pár napig nem tudtam bekapcsolva lenni és igazából nem történt semmi. Gondoltam, ez teljesen normális lehet, hiszen nem biztos, hogy minden nap kell kereskednie a robotnak. Aztán úgy hozta a sors, hogy újabb pár nap kimaradt. Ez már gyanús volt. Nézzünk csak utána! A gyanú beigazolódott. Kell egy olyan számítógép, ami folyamatosan be van kapcsolva és ezen folyamatosan üzemelnie kell a kereskedési felületnek és a robotnak szintén. Bekapcsolva hagytam a gépem pár napig. Megnyugtató érzés volt, hogy a számlám tőkéje sokkal gyorsabban emelkedett, mint korábban és a veszteségek száma is minimális lett. Ez mind szép és jó, de ha bekapcsolva hagyom a gépem folyamatosan, akkor előbb-utóbb megadja magát és tönkremegy. Mi a teendő?

 

 

Ekkor figyeltem fel a VPS szóra, az akkori csekély angoltudásommal kikövetkeztettem, hogy állandóan bekapcsolva kell tartani azt a számítógépet, amin fut a Fapturbo, hiszen neki folyamatosan figyelnie kell a piacot a belépési és a kilépési pozíciók pontos meghatározásához. Erre pedig (ha nincs saját szervere valakinek vagy nem olyan bátor, hogy a saját gépét folyamatosan bekapcsolva hagyja) a legjobb megoldás a VPS szerver, ami többféle teljesítménnyel, többféle konfigurációban és természetesen megannyi árfekvésben kapható. Nehéz megtalálni az ár-érték arányban megfelelőt, ami a funkcióját tekintve tökéletesen ellátja a feladatát is, és nem utolsósorban könnyű optimalizálni a kereskedéshez.

Kicsit jobban átböngésztem a brókerek oldalait, és ott már nyilvánvalóvá vált, hogy szinte mindegyik cég preferálja a saját VPS szerverét. Van, aki busás árat számol fel érte az elhelyezett tőkétől függetlenül, és van, aki azt reklámozza, hogy ha ennyi és ennyi tőke megtalálható a számlán, akkor a VPS szerver használata ingyenes, csak feltételként még ott szerepel, hogy egy bizonyos nagyságú kereskedelmet le kell folytatni havonta, hogy a szerverért tényleg ne kelljen plusz pénzt kiadni. A brókerek által kínált szerverek általában optimalizálva vannak a saját kereskedési környezetükhöz, a saját körülményeiknek megfelelően. Ez megint szép és jó, csakhogy ha valaki kis tőkével kezd, akkor azt valószínűleg azért teszi, mert nem rendelkezik sok pénzzel, vagy éppen óvatos és nem akar bukni a mutatványon. Ez teljesen érthető, én is így álltam neki. Ebben az esetben viszont mivel kisebb a várható hozam, így a szerver üzemeltetése is effektív nagyobb költséget jelenthet. Akkor mi legyen a megoldás?

 

 

Előre meg kell nyugtatnom mindenkit, hogy az előző bejegyzésemben bemutatott (100 dollárból 1.000.000 dollár egyszerűen, könnyen. Hogyan?) lehetőséget kihasználva ez nem jelenthet különösebb gondot, hiszen így maximalizáljuk a hozamot és igen könnyen hozzájuthatunk az ingyenes szerverhez.

Mi van akkor, ha olyan brókernél kezdjük meg a kereskedést, ahol nem kínálnak fel ingyenes VPS szervert? Ebben az esetben azt tudom javasolni, hogy egy-két Metatrader 4 futtatásához tökéletesen alkalmas (és nem utolsósorban olcsó) az egyik kimondottan szerver bérlésre szakosodott cég szolgáltatása, amit itt érsz el! Havi 6-9 dollár között (annak függvénye, hogy havonta vagy előre kifizetsz egy bizonyos időszakot) már tudsz bérelni szervert és gőzerővel lehet nyomni a pénzgyártást! Addig tökéletesen alkalmas megoldás, amíg a tőkéd meg nem haladja azt a szintet, ami után már ingyenesen rendelkezésedre bocsájtják a VPS szervert. Megbízhatóan működik, könnyű beállítani, igen gyors az ügyfélszolgálat, ha valami megoldandó helyzet adódna.

 

További információért kattints ide!

Regisztrációhoz kattints ide!

 

Telefonszám: +36703357721

Email: info@bencsiklaszlo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?