Blog

Ha nem változtatsz, nem fog változni semmi

Néha olyan nehezen veszem rá magam egy dologra, amiről tudom, hogy meg kellene tennem, de valahogy a tétovázás hosszasan visszatart, már ha éppen nekiállok annak a bizonyos valaminek. Aztán később kiderül, hogy nem csak hogy meg kellett volna tennem, de azonnal meg kellett volna tennem, amikor éppen eszembe jutott. Az a tapasztalatom, hogy igen sok alkalmat elszalaszt az ember az életében amiatt, hogy vagy fél megtenni azt a bizonyos dolgot, lusta kilépni a komfort zónájából, tart a változástól, úgy gondolja most éppen nem jó az alkalom, majd máskor, majd később, kávé után, bla, bla, bla. Kifogások. Ezeket szeretjük nagyon. Vonzódunk hozzájuk. Én is.

A minap néztem egy Jim Carrey filmet, a címe „Igenember”. Találó cím volt az éppen aktuális gondolatmenetemhez. Azon gondolkodtam, hogy olyan sok lehetőség van ebben a világban, és mégis oly sok ember (beleértve magamat is) megreked a komfort zónájában és nem hajlandó változtatni szinte semmin sem. Pedig már néhány dolog egyesek életében elviselhetetlennek tűnik, majdnem hogy testi-lelki fájdalmat okoz azt elviselni. Például ha valaki olyan munkahelyen van, ahol vagy a közérzet miatt vagy a fizetés miatt már nem szívesen maradna, de azt gondolja a szükség nagy úr és inkább elviseli azt a miliőt, amiben már nem is tud önmaga lenni. Sokan mondjuk azt magunkról, hogy HA akkor ezt és ezt megtettem volna, HA nem azt csináltam volna, HA más nem lett volna ott, HA bátrabb lettem volna, HA megragadtam volna azt a lehetőséget… HA, HA, HA. Nevessük ki önmagunk, mert bizony ebben az esetben tényleg nevetségesek vagyunk. A múlt elmúlt, a jelenben most kell megtennünk, a jövő pedig azon múlik, hogy most megtettük-e. Nem biztos, hogy van második esély. Néha úgy érzem amikor valami változás történik velem, hogy most aztán oda minden ami eddig volt és mi lesz ezután. Pedig a változás nem biztos, hogy rossz. Sőt, ha nem vagyunk hajlandóak azon a dolgon változtatni, ami már nem jó nekünk, akkor nem is lesz jó nekünk. Tehát azt tudom mondani, ha nem vagy megelégedve azzal amid van, akkor VÁLTOZTASS!

 

  A változás nehéz. A “nincs változás” végzetes.

 

Igen nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy valami megszokott dolgot feladjunk és valami teljesen újba fogjunk. De ami erőt adhat, az a hozzáállásunk. Amennyiben úgy állunk hozzá a változtatáshoz, hogy az negatív lesz, akkor az negatív is lesz. Ellenben ha a változást bizakodó várakozással várjuk, akkor nagy dolgok jöhetnek ki belőle. Legfeljebb rajta vesztünk, de akkor már jobban fogjuk tudni, hogy merre ne induljunk, tehát közelebb jutunk ahhoz, hogy merre is kell tartanunk.

Én is nagyon sokszor jártam tévúton minden téren. Olyan dolgokba belefogtam, amihez nem is volt kedvem, csináltam olyan üzleteket, amihez nem volt kitartásom, belekezdtem rengeteg olyan tevékenységbe, amit végül sosem fejeztem be igazán, csak a pénzemet és az időmet vitte el.

 

 

Most viszont olyan új lehetőségbe vágtam bele, ami teljes egészében más, mint amit eddig csináltam, de minden percét élvezem függetlenül az eredménytől. Viszont az eredmények jönnek nap mint nap, folyamatosan. Éppen most néztem rá a számlámra és örömmel kellett megállapítanom, hogy bár nem sok értelmét láttam a mai kötelező tevékenységemnek (ültem egy iskolapadban és a kötelező oktatás anyagát kellett hallgatnom félálomban, amit ennyi idő alatt lehetetlenség megtanulni), de azért mégis csak megnyugtató érzés az, hogy még ilyen helyzetekben is tudok pénzt keresni, mindenféle megerőltetés nélkül. Szóval a lényeg, hogy én hallgattam a belső megérzésemre, elkezdtem használni a Fapturbo 3-at, mertem újítani, és nem utolsó sorban megvan a pozitív visszajelzés is hozzá.

Gondolkodj el azon, hogy jobbá akarod-e tenni az életed, mit kell ehhez tenned, és szánd rá magad, hogy el is érd! Én ehhez egy eszközt tudok neked ajánlani, aminek a kipróbálása semmi veszéllyel sem jár (legfeljebb te is megrögzött csodálója leszel a számlád emelkedésének), csak jobb lehet tőle az életed. Legrosszabb esetben egy tapasztalattal leszel gazdagabb, de már akkor is történt valami más…

 

További információért kattints ide!

Regisztrációhoz kattints ide!

 

Telefonszám: +36703357721

Email: info@bencsiklaszlo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?