Blog

Fő a biztonság

Bizonyára mindenki szeretné biztonságban tudni a pénzét, biztos akar lenni abban, hogy az jó helyen van, ha befektetésként helyezte el valahová, akkor az igenis termeljen megfelelő mennyiségű hozamot, ne kelljen amiatt aggódnia, hogy esetlegesen önhibáján kívül az elveszhet, ha már más dolgozik vele, akkor az biztosan vissza is kerüljön hozzánk méghozzá kellő gyorsasággal, lehetőleg minél kevesebb költséggel járjon a befektetés.

 

 

A Fapturbo forex tőzsdei robotot alkalmazó rendszerek minden követelménynek megfelelnek ezek közül. Azt azért már az elején le kell szögeznem, hogy bármilyen tőzsdei kereskedés igen magas kockázattal jár, hiszen a teljes befektetett tőkét is elvesztheti valaki. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie akkor, amikor elkezd kereskedni. Ezért is szoktam javasolni, hogy csak akkora összeget áldozzon fel a kereskedelemre, aminek hiánya nem befolyásolja a további életvitelét, ami esetleges elvesztése nem okoz semmiféle anyagi csődöt. Soha ne álljon neki senki olyan pénzzel kereskedni, amivel nem rendelkezik (hitel)!!!

Manapság már a deviza piaci brókereknek kötelező jelleggel meg kell felelniük nagyon sok európai és nemzetközi előírásnak a biztonságra vonatkozóan. Ezeket részletesen nem sorolom fel, csak az életből veszek egy-két egyszerű példát.

 

Az első, hogy a brókernek kötelező jelleggel be kell azonosítania azt a személyt, akitől a befektetni kívánt pénzt kapta, ezzel együtt a kifizetések is csak a személyünk igazolása után történhet meg. Ehhez minden esetben szükséges egy arcképes igazolvány (személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély), szükséges igazolni, hogy a befizetés valóban a mi számlánkról történt-e, igazolni kell a lakcímünket (közüzemi számla vagy banki számlakivonat). Addig nem is engedélyeznek pénzmozgást, amíg ezek meg nem történtek. Ezt célszerű már a regisztrációt követően azonnal megtenni. Amit viszont cserébe szolgáltatnak, az a befizetésenkénti bónusz (akár a 100%-ot is elérheti befizetésenként), ez azt jelenti, hogy mondjuk befizetünk 100 dollárt a számlánkra, megigényeljük a befizetési bónuszt és a bróker újabb ki nem vehető, de a kereskedésbe beszámítható 100 dollárral ajándékoz meg bennünket, ami a hozamok tekintetében nem egy utolsó szempont. Ezen felül például a legutolsó pénz kivételem úgy történt, hogy jeleztem a bróker felé az igényemet a délelőtti órákban, és még aznap a banki nyitvatartási időn belül már az elektronikus számlámon ott is volt a pénz. Meglepő és mulatságos, de gyorsabban dolgoznak ezek a brókerek, mint egyes magyar bankok. A brókerek legtöbbször nem kérnek semmiféle díjat a pénzmozgásokért, ők a kereskedésből húznak hasznot, amit mi szinte észre sem veszünk. Minden tranzakcióhoz tartozik egy biztonsági megerősítés, amit az email címedre küldenek ki, hogy valóban te indítványoztad-e a kifizetést. Szinte az összes nagy bróker biztosítva is van az általa kezelt pénzek önhibájukból történő elvesztésére. Ez annyit jelent, hogy mint nálunk például a lakástakarék betétek (OBA által) biztosítva vannak olyan tekintetben, ha valami oknál fogva a lakástakarék pénztár működése bedőlne, akkor ha jól tudom 100000 euró összegig minden betétet biztosítottak, tehát eddig az összegig mindenkinek kifizetik a számlájukon lévő összeget. Hasonló nemzetközi szabályozás érvényes a brókerekre nézve is. Ezen felül pedig ha bármi fizetéssel vagy éppen csak a számlánkkal kapcsolatos kérdésünk lenne, azt nagyon rövid időn belül az ügyfélszolgálat megválaszolja. Nekem az évek során önhibámon kívül soha nem kellett veszélyben éreznem a befizetett pénzemet egyik brókernél sem. Az önhiba, az pedig egy másik dolog, az leginkább a túl kevés kereskedésre szánt összegből adódott, arról viszont a bróker nem tehet. Már erre is találtam megoldást, de erről majd egy másik alkalommal.

 

További információért kattints ide!

Regisztrációhoz kattints ide!

 

Telefonszám: +36703357721

Email: info@bencsiklaszlo.hu

Vélemény, hozzászólás?