Blog

Az automatizálás a jövő

Bármerre nézünk a hétköznapjainkban, mindenhol azt látjuk, hogy az automatizáltság megállíthatatlan. Ha megnézzük, hogy a nem is olyan távoli múltban milyen volt egy átlagos ember hétköznapja, látunk egy-két „aprócska” kis változást.

A dédapám annak idején még arról mesélt, hogy minden nap valamilyen házimunkát vagy közös munkát végeztek a földeken, mindezt szimplán emberi erővel, mindenféle gépek használata nélkül, hiszen nekik még nem volt pénzük gépesíteni a háztartást és az egyéb munkákat. Az emberek a gyárakban ugyan már gépsorok mellett dolgoztak ebben az időszakban, de még nem volt automatizált rendszer, csak szalagsorok, egyes munkaműveletek lettek csak automatizálva (például a munkadarabok továbbítása egyik helyről a másikra). A teljes egészében kézzel összeszerelt autók sem voltak ritkák.

Aztán gőzerővel megkezdődött szinte minden iparágban a munkafolyamatok automatizálása. A gépgyárakban a szalagok mellett már nem csak emberek álltak, hanem megjelentek az egyes részlegek, ahol már robotok dolgoztak, hegesztettek, forrasztottak, összeszereltek, hajlítottak, stb. A mezőgazdaságban is gépesítésre került sor. Az aratást már nem kaszákkal, emberi erővel, hanem ugyan még emberi irányítással, de már kombájnok által végezték. Ennek a módszernek voltak előnyei és hátrányai egyaránt. Legnagyobb hátránya az volt, hogy már nem volt szükség az emberi erőre, igen sok munkahely vált feleslegessé. A pozitívumok viszont megszámlálhatatlanok. Nincs emberi tévedés, nincsenek érzelmek, minden feladat hajszál pontosan végrehajtva, egyszerű statisztika a munkáról, bármilyen új parancsot azonnal végrehajtanak, és még sorolhatnám hosszasan az előnyök számát.

Olyan erőteljesre sikeredett ez a fejlődés, hogy ma már szinte minden olyan munkafolyamatot automatizáltak, ami helyettesítheti az emberi erőt és tudást. Az internetnek köszönhetően ezek nemcsak hogy teljesen automatizáltak, hanem akár távolból is lehet őket irányítani.

 

 

Ugyanez a folyamat végbement a tőzsdei kereskedések során is. Eleinte ugye a hagyományos módszert alkalmazták. A bróker felhívta a megrendelőt, hogy megfelelő lehetőség adódott a piac valamely szegmensén, a megrendelő telefonon visszaigazolta a brókert, a bróker elhelyezte a pozíciót a piacon a megbeszélt irányban és nagyságban. Ezután megjelentek az első indikátorok. Ezek az indikátorok arra a célra készültek, hogy már egy internetes felületen megmutassák az adott termék vagy devizapár diagramja alapján a várható irányt. A program megmutatta a pozíció megnyitásának és bezárásának pontját, már csak a tétek nagyságát kellett meghatározni.

A következő és egyben a jelenlegi legújabb dolog a teljes automatizálás, a robotok használata. A robotok már teljesen automatikusan működnek. A beprogramozott adatok alapján felmérik a piac minden egyes részletét, meghatározzák a beszállási és kiszállási pontokat, méghozzá penge élesen. Megteszik a pozíciót, beállítják a tét nagyságát, ha változik a piac menet közben, alkalmazkodnak a változáshoz, automatikusan elindítják a beléjük táplált védelmi stratégiákat amennyiben az szükséges, megállítják a pozíciót, ha veszteségesre fordul az irány, és még sok más extra benne van a programjukban, nem is sorolom fel az összes számomra ismert pozitívumot a robotok tekintetében. Egy valami viszont egészen biztos. Nem találtam egyetlen olyan robotot sem az internetes sztrádán, ami olyan tudással és olyan pontossággal rendelkezett, mint a Fapturbo 3.

 

 

Ha szeretnél még információt kapni a Fapturbo 3-ról és kihasználni az automatizált rendszer adta lehetőségeket, akkor iratkozz fel a hírlevélre vagy vásárold meg a robotot alább!

 

További információért kattints ide!

Regisztrációhoz kattints ide!

 

Telefonszám: +36703357721

Email: info@bencsiklaszlo.hu

Vélemény, hozzászólás?